Mouna ”Dr Mouna” Esmailzadeh

 

Framtiden är ljusare än vi tror!

Under Mounas föreläsning gläntar vi på dörren till framtiden som är spännande, hisnande,men också aningen skrämmande – dock ljusare än vad många tror. Hon målar upp en ny framtid, utan sjukdomar och fatigdom. Allt finns i våra gener och med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genetiska saxar kan vi klippa och klistra och ta bort ord som ”cancer” och ”åldrande”. Vad ger det oss för nya möjligheter – och utmaningar? Vad händer om tekniken hamnar i fel händer?

Mouna Esmaeilzadeh är läkare, neuroforskare och entreprenör. Hon är känd från TV4 Nyhetsmorgon och som vetenskaplig expert vid Nobelstudion på SVT,

Mattias Ribbing

Mattias Ribbing är trefaldig svensk mästare i minne och författare till fyra böcker om hjärnan och lärande. Under Uppsala Innovation Day kommer Mattias att lära dig hur du presterar på topp mentalt, bland annat hur du snabbt blir expert på helt nya områden, hur du får fler timmar om dygnet, hur du hanterar all information vi dagligen översköljs av och hur du minskar på stressen och samtidigt får mer energi.

På scen är Mattias känd för sin knivskarpa pedagogik levererad med en härligt underhållande stil. Han har tidigare bjudits in som föreläsare till Harvard Business School, Skolverket, Ericsson, Skandia, Dramaten, Säpo, Swedbank och Trafikverket m fl. Mattias förekommer regelbundet som hjärntränings-expert i media.

Johan Wester – programledare

Personlig, snabbtänkt och improviserande. Johan  Wester är delägare och grundare av produktionsbolaget Anagram, han är en flitigt anlitad programledare och moderator samt initiativtagare till Lund Comedy Festival och en rad andra mycket uppskattade events.

Utöver sin kreativa förmåga att skriva publik är Johan Wester en driven och passionerad entreprenör och samhällsbyggare. Med humor, värme och hjärna har Johan en förmåga att skapa en alldeles unik stämning omkring sig, oavsett vilket sammanhang han kastas in i. 

Hans genuina nyfikenhet och intresse för det allmänna har har gjort honom till en exceptionell moderator. Med hans personliga, snabbtänkta och improviserande stil lyckas han alltid skapa en stämning på scen som gör eventet mer nyanserat och färgglatt – även när det gäller de lite tyngre ämnena.

Magnus Bexhed, VD,  Uppsala Auktionskammare

Innovation inom konst (13.00 – 14.00)
Är utvecklingen inom konst och modern design innovationsdriven? Har innovationer format konstnärer eller har konstnärer drivit innovation? Magnus Bexhed berättar om utvecklingen inom olika föremålsområden och hur den relaterar till innovation. 

Robert Agius, Filmproducent, Phosworks

Innovationer hjälper dig väcka känslor med film (16.17 – 17.15)
Robert Agius har över 20 års erfarenhet från mediebranschen, Film och TV-produktion.Han har producerat och regisserat TV- program och serier åt både SVT, TV4 och TV8 och belönats med en mängd film och TV-priser, bland annat det prestigefyllda TV- priset ”Kristallen” för TV- serien ”Buskul” i kategorin Bästa barn & ungdomsprogram år 2011.På Phosworks producerar och regisserar Robban rörligt innehåll till företag på både den svenska och internationella marknaden, allt från reklamfilmer till utbildningsfilmer för välkända företag.

Annika Dopping

Konferencier
Annika Dopping är en erfaren TV-producent, programledare, poddmakare, moderator, visionär och katalysator, specialiserad på hållbarhet och innovation.

HUVUDPARTNER

MEDIAPARTNER

PARTNER

Kontakt: Relation AB 
Torgny Segerstedts Allè 2. 751 42 Uppsala 
Tel: +46 (18) 60 44 80 mail: info@relation.se

 

© 2019 Relation