Danica Kragic Jensfelt

 

Danica Kragic är professor i datalogi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och forskar inom robotik och datorseende. Hon föreläser om hur olika teknologier som robotik och artificial intelligens kan leda till ett bättre och lättare liv för oss människor i framtiden. Hon diskuterar också utmaningar och etiska frågeställningar relaterade till att robotar och AI i framtiden kommer att underlätta i en mängd olika yrken och personvård och fungera som en avlastning i vardagen för privatpersoner.  Hennes forskning stöds av EU, Vetenskapsrådet, Stiftelsen för strategisk forskning samt Knut och Alice Wallenbergstiftelsen. År 2007 mottog hon IEEE Robotics och Automation Society Early Academic Career Award. År 2019 blev hon utsedd till en av Näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans affärer. 

Värd: Teknikföretagen

Johan Wendt

Johan Wendt har blivit utsedd som Skandinaviens främsta sociala entreprenör, Supertalang, Årets entreprenör, Superentreprenör osv men när han först lämnade karriären som avlopps-ingenjör bakom sig för att starta sin första verksamhet var det bara ris och ingen ros. Johan fick höra av en tilltänkt finansiär att det var den dummaste idén personen någonsin hört. Johan gav inte upp, han startade den ideella läxhjälpen Mattecentrum som idag är Europas största ideella läxhjälp som ger gratis hjälp i matte till ca 1 000 000 barn varje månad. På en icke-existerande budget byggde han en folkrörelse som skulle revolutionera sättet att lära sig.

Efter framgången med Mattecentrum har Johan startat flertalet bolag. För en tid sen deltog han i Draknästet i SVT med sitt bolag Irrot. Genom ett trådlöst och automatiserad lösning vill de skapa framtidens bevattningssystem  som sparar in både vatten och arbetstimmar. 

Idag sitter Johan i ett flertal styrelser, bland andra Röda Korset och Utbildningsradion.

Värd: Uppsala Kommun – Utbildnings- och jobbcenter

Parul Sharma

Känslan av att ALLA kan göra skillnad, på individnivå och som företag, blir påtaglig när man får ta del av Parul Sharmas kunskap och erfarenheter. Det blev bevisat när Parul gjorde succé som huvudtalare när Relation arrangerade Uppsala Tar Ansvar 2017.

Parul Sharma, hållbarhetsexpert och länge rankad som näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer. Hon har under många år, arbetat med hållbarhetsfrågor inom näringslivet och är idag VD för Academy for Human Rights in Business. Hon är aktiv inom den ideella organisationen RealStars vars arbete är att få stopp på trafficking samt styrelseledamot för Wateraid Sverige. I hennes meritlista finns även Greenpeace och Amnesty International.

Parul Sharma var under några år Head of CSR Compliance på Advokatfirman Vinge och ordförande för regeringens delegation för FN:s hållbarhetsmål, Agenda 2030. Hon har mångårig erfarenhet inom CSR och ansvarfulla leverantörsled inom näringslivet och debatterar ofta i dessa frågor.

Hon är även engagerad människorättsjurist och författare.

Värd: Relation Sverige

 

Johan Wester – programledare

Personlig, snabbtänkt och improviserande. Johan  Wester är delägare och grundare av produktionsbolaget Anagram, han är en flitigt anlitad programledare och moderator samt initiativtagare till Lund Comedy Festival och en rad andra mycket uppskattade events.

Utöver sin kreativa förmåga att skriva publik är Johan Wester en driven och passionerad entreprenör och samhällsbyggare. Med humor, värme och hjärna har Johan en förmåga att skapa en alldeles unik stämning omkring sig, oavsett vilket sammanhang han kastas in i. 

Hans genuina nyfikenhet och intresse för det allmänna har har gjort honom till en exceptionell moderator. Med hans personliga, snabbtänkta och improviserande stil lyckas han alltid skapa en stämning på scen som gör eventet mer nyanserat och färgglatt – även när det gäller de lite tyngre ämnena.

Nazar Akrami

Nytt verktyg mot terror
Ett av de mest utmanande hoten mot ett tryggt och öppet samhälle är våldshandlingar som begås av ensamagerande personer och terrororganisationer. Forskare vid Uppsala universitet har tagit fram ett verktyg som identifierar potentiella våldsverkare innan katastrofen är ett faktum. Hör Nazar Akrami, professor i psykologi och en av grundarna till Mind Intelligence Lab, berätta om hur verktyget Dechefr hjälper polis och säkerhetspersonal att göra snabba och pålitliga riskbedömningar.

Värd: Uppsala universitet

En god investering
Uppsala är en fantastisk stad, full av innovation, företagsamhet och växtkraft. Samtidigt finns det grupper i staden som har svårare att ta del av de framgångar som de flesta av invånarna tar mer eller mindre för givna. Men vi vinner på att ”alla är med”. När vi minskar utanförskapet, minskar vi kostnader för kommunen och ökar på samma gång skatteintäkterna och köpkraften. För att detta ska ske behöver Uppsala kommun tillsammans med näringsliv, organisationer och civilsamhälle arbeta för innovativa lösningar. Det här vill Uppsala kommun samtala om och bjuder därför in till ett seminarium om hur vi tillsammans kan få det att hända och samtidigt berätta om hur Uppsalas alla företag kan göra ”en god investering”.

Värd: Uppsala kommun, utbildnings- och jobbcenter

Kalle Sandhammar

Vad är nästa steg i det nya medielandskapet?
Allting händer samtidigt i medielandskapet. Vad är nästa steg? Hur påverkar det dig? Och hur kan du vara med och dra nytta av det som sker?Hållbarhet finns med i grunden när medielandskapet förändras. Kalle Sandhammar, chefredaktör och vd på Mediehuset UNT, ger sin syn på morgondagens medier.

Värd: Mediehuset UNT

HUVUDPARTNER

MEDIAPARTNER

PARTNER

Kontakt: Relation AB 
Torgny Segerstedts Allè 2. 751 42 Uppsala 
Tel: +46 (18) 60 44 80 mail: info@relation.se

 

© 2019 Relation