Nedan ser du 2023 års föreläsare, investerare, programledare

Föreläsare, investerare & inspiratörer presenteras kontinuerligt.

Evelina Anttila - UID

Evelina Anttila – investerare

Evelina Anttila är investerare, entreprenör och tidigare advokat.
 
Hon är idag VD på riskkapitalbolaget Wellstreet som investerar i tidiga techbolag. Evelina är även medgrundare till legal tech-bolaget Justic, rådgivare till AI Sweden, ängelinvesterare och sitter i flera styrelser. Tidigare har hon varit chefsjurist på AI-bolaget Peltarion och advokat på Mannheimer Swartling.
 
WellStreet finns till för att bygga och accelerera dagens innovationer och entreprenörer, vilket leder till en bättre och sundare morgondag.

Shervin Razani – investerare

Shervin Razani är serieentreprenören från Husby som startat sex bolag i sex branscher och omsätter 600 MSEK med 500 anställda.

Rekryteringsföretaget Jurek stoltserar med sex raka gasellutmärkelser av tidningen Dagens Industri. Den prisbelönte entreprenören sitter som en av drakarna i det populära tv-programmet Draknästet.

Shervin har mottagit pris för sitt entreprenörskap av Kungen och vunnit priset årets mångfaldschef av tidningen chef.

Jenny Engerfelt_investerare_UID

Jenny Engerfelt – investerare

Jenny Engerfelt är Investment Director på Voima Ventures och ansvarig för den svenska verksamheten. Voima Ventures lanserade nyligen sin tredje fond på 90 miljoner € och investerar i deep tech bolag som har en potential att lösa någon av de stora globala utmaningarna som vi står inför. ”Genom forskning, entreprenörskap och innovation kan vi vara en del av lösningen.”

Jenny började i VC världen 2009 och har sedan dess investerat i och stöttat entreprenörer och startups i tidig fas inom en mängd olika branscher.

Innan Voima Ventures var Jenny Fund Manager på Almi Invest och ansvarade för 55 portföljbolag i två fonder med 350 Msek under managament.

 

Johan Wester – programledare

Personlig, snabbtänkt och improviserande. Johan  Wester är delägare och grundare av produktionsbolaget Anagram, han är en flitigt anlitad programledare och moderator samt initiativtagare till Lund Comedy Festival och en rad andra mycket uppskattade events.

Utöver sin kreativa förmåga att skriva publik är Johan Wester en driven och passionerad entreprenör och samhällsbyggare. Med humor, värme och hjärna har Johan en förmåga att skapa en alldeles unik stämning omkring sig, oavsett vilket sammanhang han kastas in i.

Hans genuina nyfikenhet och intresse för det allmänna har har gjort honom till en exceptionell moderator. Med hans personliga, snabbtänkta och improviserande stil lyckas han alltid skapa en stämning på scen som gör eventet mer nyanserat och färgglatt – även när det gäller de lite tyngre ämnena.

Sepideh Wägner_UID

Sepideh Wägner – Programledare

Sepideh Wägner är regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län.

Denna nationalekonom som sadlade om till lärare är ett verbalt energiknippe som utsetts bland annat till Europas Bästa Lärare i Ungt Företagande och Årets Marknadsförare av Uppsala 2021. Hon har varit med och lett sina elever till såväl RM- som SM-vinster i Ung Företagsamhet de senaste åren.

Idag jobbar Sepideh outtröttligt för att minska det sociala utanförskapet genom företagande och inkludering i näringslivet. 

Per Kallner_UID

Per Kallner – Vattenfall

 FossilEye, innovation och samverkan för en hållbar avfallsaffär

Fossil Eye är en satsning som drivs gemensamt av Vattenfall Värme, Tekniska verken i Linköping och Umeå Energi där ny teknik testas tillsammans med Jönköpingsföretaget Robowaste för att kvantifiera mängden plast i avfall som går till energiåtervinning.

Målsättningen är att minska den fossila andelen plast i avfallet och därmed minska CO2-utsläppen i våra städer.

sofia sundström_UID

Sofia Sundström – Uppsala Vatten

Cirkulära affärsmodeller – för lönsamhet inom planetens gränser

Sex av nio planetära gränser har överskridits och vi vet att människan ligger bakom den klimatkris vi befinner oss i. För att fortsätta leva goda liv inom planetens gränser måste vi göra oss av med fossilberoende, minska utsläpp och bevara vår biologiska mångfald. Företag måste anpassa sig till en ny verklighet där kunder, talanger, finansiärer och lagstiftning ställer allt högre krav på att de bidrar till en hållbar utveckling. Men hur?

Ett effektivt sätt att fortsätta vara relevanta är att ställa om från linjära till cirkulära affärsmodeller, som dessutom kan ge ökad affärsnytta i form av lojalare kunder, säkrare leveranskedjor och högre avkastning över tid.

Sofia Sundström arbetar med cirkulär affärsutveckling på Cradlenet, en organisation som arbetar för att accelerera övergången till cirkulär ekonomi i Sverige. På Uppsala Innovation Day kommer hon att berätta om varför cirkulär ekonomi kan vara ett sätt att framtidssäkra ditt företag, ge konkreta tips på hur du kan börja arbeta cirkulärt och visa flera goda exempel på dem som redan gått över till lönsamma, cirkulära affärsmodeller.

Anders Hagfeldt_UID

Anders Hagfeldt – Uppsala universitet

Rektor vid Uppsala universitet och professor i fysikalisk kemi – hör till de mest citerade forskarna i världen!

Anders Hagfeldts forskning kretsar kring kemin bakom solceller.  I samband med sitt vetenskapliga pionjärarbete inom solenergi fick Anders tidigt insikter i hur det är att skapa och driva företag, något han snabbt insåg var väldigt annorlunda mot det akademiska sättet att jobba.

Hans forskning och entreprenörskap har öppnat dörrar för samarbeten över hela världen och vid sidan av arbetet som rektor engagerar han sig fortfarande i ett företag inom solcellsmaterial som han är medgrundare till.

 

PARTNER

phosworks_UID
phosworks_UID
phosworks_UID
phosworks_UID
phosworks_UID
phosworks_UID
UPPSALA INNOVATION DAY 2024

Kontakt: Relation AB
Torsgatan 18, 753 13 Uppsala
mail: info@relation.se

 

© 2019 Relation