Altris

www.altris.se

Altris tillhandahåller ett nytt katodmaterial för natrium-jon batterier som består enbart av naturligt förekommande ämnen som är helt miljövänliga.

Animech Technologies

www.animech.com

Animech utvecklar 3D-säljverktyg, visuella konfigurationer och virtual reality-applikationer åt företag med komplexa produkterbjudanden. 

Bright Day Graphene

www.brightdayprototypes.se

Bright Day Graphene har utvecklat en unik process för att producera stora volymer grafen från biomassa. De vill erbjuda världen en högkvalitativ grön grafen för att möjliggöra ett genombrott för grafenapplikationsutveckling.

Färskt Mjöl

 

 
Färskt Mjöl är en ny förpackningsmetodik som packar mjöl på ett hållbart, miljövänligt och säkert sätt. En förpackning som varje gång du öppnar den levererar färskmjöl med all näring bevarad.

Handkraft

 

 
Handförstärkaren Spiralen, med redskap, ger styrka för svaga eller påfrestade händer och handleder. Smidig konstruktion gör den lätt att ta på och av.

Inossia

www.inossia.com

 
Inossia erbjuder ett mer elastiskt bencement med lägre komplikationsrisk och anpassat för smärtlindring och stabilisering av benbrott i bensköra patienter.

om en Pricerunner för mat med smarta filter för klimat, pris, rättvis handel och hälsa.

LeafyMade

www.leafymade.com

Leafymade ersätter papperstallriken mot en miljövänlig, organisk variant gjord på löv – produkterna är biologiskt nedbrytbara och 100% fria från plast och kemikalier.

Liqway

www.liqway.com

 
Liqway har tvecklat ett verktyg som för bort vatten från arbetsområde i till exempel fjärrvärmerör, och på så sätt möjliggör svetsning.

Manta Wind

  

Manta Wind utvecklar ett flytande vindkraftverk för havsbruk. Genom att nyttja verkets rotation för att motverka vindens tippande kraft kan vindkraftverket göras lättare än den ledande konkurrenten och löser även problemet med komplexa operationer och lyft.

Matomatic

 www.matomatic.se

Matomatic erbjuder matsvinnslösningar till storkök. Produkten minskar matsvinnet i skolor och restauranger genom smarta vågar som används av både elever och personal. 

Navinci Diagnostics

www.navinci.se

 Navinci har som mission att kombinera de senaste tekniska framstegen inom in-situ analys till kit och tjänster så att forskare och läkare kan diagnostisera, välja behandlingsmetod och övervaka framsteg baserat på de tydligaste möjliga uppgifterna. 

Optima Planta

www.optimaplanta.com

 
Optima Planta automatiserar växtproduktionen med tekniken aeroponik. Bolaget utvecklar en teknisk plattform för att odla växter utan jord, solljus eller bekämpningsmedel – vertikalt, lokalt och året runt oavsett väder eller årstid.

OssDsign

www.ossdsign.com

OssDsign utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrad läkning av bendefekter. Genom att förse neuro- och plastikkirurger med innovativa implantat, förbättrar OssDsign möjligheterna för patienter med allvarliga kranie- och ansiktsdefekter över hela världen. 

Peafowl Solar Power

www.peafowlsolarpower.com

Peafowl Solar Power har utvecklat en ny typ av solceller som är högtransparenta, prisvärda, effektiva, stabila och uppfyller FNs hållbarhetsmål, för framtida integration i byggnader eller annat material. 

preVet

www.prevet.se

preVet har utvecklat ett digitalt verktyg, ett kvalitetssäkringssystem, för djurägare och veterinär.

Sumitup

 

Charlotta utvecklar en digital plattform för självhjälp till alla som lider av hetsätning. Summit är en självhjälpsapp som steg-för-steg lär användaren att planera och få in ett normalt ätmönster.

Testa Center

www.testacenter.com

Icke vinstdrivande och industriautentisk testbädd för produktionsprocesser vid utveckling av biologiska produkter. Här finns möjlighet att pröva och skala upp innovationer och metoder, från lab- till industriskala. Testa Center vänder sig till bolag inom bl.a. life science.

U-Print

www.mcb.uu.se/u-print/

U-PRINT hjälper forskare och innovatörer vid Uppsala Universitet och Akademiska Sjukhuset att med hjälp av 3D-printning utveckla och skapa nya metoder och specialanpassade forskningsverktyg för användning inom biomedicinsk forskning, diagnostik och vårdrelaterad verksamhet.

Pitchparad; sex bolag, två minuter, ett mål

På scen i sal B träffar ni flera bolag från UICs affärsutvecklingsprogram som presenterar sin affärsidé. Bolagen har två minuter på sig att pitcha sin idé för att inspirera och presentera lösningar på samhällsutmaningar. Här får du se både innovativa startups och tillväxtbolag och en variation av branscher.

Del 1

1. Matomatic
Samuel Lindgren

2. Manta Wind
Magnus Rahm

3. Inossia
Malin Nilsson

Del 2

4. Bright Day Graphene
Malin Alpsten

5. Animech Technologies
Niclas Kreuger

6. preVet
Jenny Gagner

Livestreaming; fyra bolag, fyra experter

Kl: 18.00 reser vi till Silicon Valley men stannar i Uppsala. På scen i sal B träffar vi fyra bolag från UICs affärsutvecklingsprogram som pitchar sin affärsidé. Bolagen har fem minuter på sig att övertala expertpanelen i Silicon Valley att de har den bästa pitchen. Här får du se innovativa tillväxtbolag presentera sina lösningar på utmaningar som vi har idag. Vi besöker även Intel Corporations huvudkontor och får ta del av en exklusiv intervju om tech-industrin.

 

  1. Drupps, Jonas Wamstad
  2. Animech Technologies, Niclas Kreuger
  3.  Inossia, Malin Nilsson
  4. ChromoGenics, Jerker Lundgren

ARRANGÖRER

PARTNER

Kontakt: Relation AB 
Torgny Segerstedts Allè 2. 751 42 Uppsala 
Tel: +46 (18) 60 44 80 mail: info@relation.se

 

© 2019 Relation